2GOOD4U
2GOOD4U 1.6 Server's iP
cs.ko.tl:27015 Dust2
cs.ko.tl:27016 Aim
cs.ko.tl:27017 Awp
cs.ko.tl:27018 Italy2
cs.ko.tl:27019 5on5 #1

Друг начин за увеличаване на FPS

Go down

Важна тема Друг начин за увеличаване на FPS

Писане by HarkoMaHu* on Съб Яну 16, 2010 4:12 am

FPS-ТО Ви е ниско?

А много Ви се иска да го дигнете?

Като за начало пробвайте тези настройки:

* rate 25000
* cl_rate 9999
* cl_updaterate 101
* cl_cmdrate 101
* fps_max 101
* m_filter 1
* sv_maxupdaterate 101
* sv_minupdaterate 101


Друг начин да вдигнете FPS-TO:

Намалете разделилната Ви способност в игра, уверете се, че имате инсталирани последните драйвъри (drivers) за Вашата видеокарта и вашия чипсет (VIA, SIS, Intel, Nvidia...), инсталирайте си последната версия на DirectX, изключете vsync (вертикална синхронизация, която синхронизира кадрите (fps), които постъпват от видео-картата с честотата на опресняване на монитора. Тази честота се измерва в херци (Hz)). Как да изключите vsync? Изберете менюто Start (долу вдясно по принцип)/settings/control panel/display/settings/advanced, след което разгледайте за наличието на опция "vsync" или "vertical synch" и я задайте на стойност "Always off". Не забравяйте в меню-то на играта да изберете за "дълбочина" на цвета 16bit (color depth) (по-долу има обяснение в картинки: как да изключим vSYNC

Абе пиша fps_max 101 и пак е на 60 ?!?!? :

Колкото по-висока е честота на опресняване на монитора Ви, толкова по-добре ще можете да играете (Hz). За съжаление при Windows 2000 и Windows XP съществува малък бъг/грешка/недоизпипване, която блокира честота на опресняване на 60 херца при всички игри, без значение какво сте избрали в опциите си или какви стойности на fps_max сте задали. За да решите този проблем, се нуждаете от програма, която поправя този бъг. Съществуват няколко добре познати подобни програми, напримери Powerstrip или да изберете някоя програма за настройки на херците на монитора от (Hz tools).

Какво е това V-sync?

V-sync е команда свързана с херците (честота на опресняване) на Вашата машина. С включена v-sync опция, вашият fps (кадри в секунда) ще са равни на херците (честота на опресняване на монитора). Повечето хора си мислят, че това веднага значи 100fps, тъй като от фирмата продавач са ги уверявали, че мониторът им подържа 100Hz. Но за съжаление това не е така. Ако вашите fps, са повече от Hz, който мониторът е в състояние да подържа, се получава един много странен ефект, наречен "tearing" (накъсване, нацепване, хоризонтални линии преминаващи по екрана отгоре-надолу, смесване на кадри). Така че, не задавайте за fps стойности, които са непосилни за вашият монитор.

HarkoMaHu*
Цар на Клавиатурата

Male Zodiac : Leo Брой мнения : 139
Отсенка : 968
Rep : 11
Регистриран на : 13.01.2010
Age : 26
Местожителство : Plovdiv

точки
точки:
44/4  (44/4)

Вижте профила на потребителя http://bginter.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите